De meesterontsnapper van Auschwitz

De man die uit Auschwitz ontsnapte om de wereld te informeren
Auteur: Jonathan Freedland | Uitgever: Spectrum

26,99

Het fascinerende verhaal van Rudolf Vrba, de man die uit Auschwitz ontsnapte en waarheid aan het licht bracht

‘Overweldigend, spannend en ontroerend […] Freedland geeft Rudolf Vrba zijn rechtmatige plek in de geschiedenis en schreef tegelijkertijd een boek dat je niet weg kan leggen.’ Simon Sebag Montefiore

April 1944. In het diepste geheim bereidt de 19-jarige Rudolf Vrba voor wat nog niemand is gelukt: ontsnappen uit Auschwitz. Drie dagen houdt hij zich schuil in een stapel hout, terwijl zo’n drieduizend SS’ers met speurhonden naar hem zoeken. Vervolgens doorkruist hij te voet het door de nazi’s bezette Polen. Zijn missie: de wereld op de hoogte brengen van de waarheid over de vernietigingskampen.

Vrba schreef een adembenemend verslag waarin hij de gruwelijke praktijken uit Auschwitz onthulde. Het zou Roosevelt, Churchill en de paus bereiken en uiteindelijk het leven redden van ruim 200.000 Joden. De meesterontsnapper van Auschwitz vertelt het buitengewone levensverhaal van een man die keer op keer wist te ontsnappen: uit Auschwitz, van zijn verleden en zelfs van zijn eigen naam.

Jonathan Freedland is columnist voor The Guardian en voormalig buitenlandcorrespondent. Hij was Columnist van het jaar 2002, Commentator van het jaar 2016 en won in 2014 de Orwell Prize for Journalism. Freedland presenteert het geschiedenisprogramma The Long View op BBC Radio 4 en schrijft regelmatig voor The New York Review of Books. Hij schreef al meerdere non-fictieboeken, en ook een serie thrillers onder het pseudoniem Sam Bourne.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000377176 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De man die uit Auschwitz ontsnapte om de wereld te informeren

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De meesterontsnapper van Auschwitz” te beoordelen