De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren

Auteur: Dana Mattioli | Uitgever: Prometheus

27,50

Amazon, ooit begonnen als onlineboekhandel, groeide in twintig jaar uit tot een van de bekendste techreuzen ter wereld. Het door Jeff Bezos opgerichte bedrijf verkoopt wereldwijd producten, heeft een streamingdienst en ontwikkelt zelf technologie. Amazon wint in steeds meer sectoren terrein en dringt steeds dieper door tot in de wortels van onze samenleving.

Nu het bedrijf steeds meer monopolistische kenmerken vertoont, kunnen overheden het niet langer negeren en komen ze er langzamerhand achter dat ze tegenover een nietsontziende tegenstander staan op een beangstigend nieuw speelveld.

In De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren legt de bekroonde journalist van The Wall Street Journal Dana Mattioli de tomeloze hebzucht van Amazon bloot. Ze onthult onbekende kanten van het bedrijf en zijn beruchte oprichter, Jeff Bezos. Meedogenloos, competitief en alles vertrappend wat hem afhoudt van zijn doel: absolute heerschappij over de markt.

Dana Mattioli is journalist voor The Wall Street Journal. Ze schrijft sinds 2019 onderzoeks- en hoofdartikelen over Amazon. Ze was finalist voor de Pulitzerprijs voor onderzoeksjournalistiek en heeft nog diverse andere belangrijke journalistieke prijzen gewonnen. De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren is haar debuut.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044654905 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

392

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren” te beoordelen