De marktconforme verzorgingsstaat

Nederlands neoliberalisme in de lange jaren negentig
Auteur: Naomi Woltring | Uitgever: Boom

29,90

Cruciale inzichten in de dynamiek van politieke en maatschappelijke veranderingen

In De marktconforme verzorgingsstaat onthult Naomi Woltring de diepgaande transformatie van de Nederlandse verzorgingsstaat onder de invloed van neoliberale ideeën. Dit baanbrekende boek biedt een ongeëvenaarde analyse van de beleidsmatige, sociale en economische verschuivingen die Nederland tussen 1989 en 2008 onderging. Woltring duikt in de complexe interacties tussen politieke ideologieën, beleidsvorming en de dagelijkse realiteit van de verzorgingsstaat.

Naarmate neoliberale ideeën terrein wonnen in het wetenschappelijke, ambtelijke en politieke discours, veranderde niet alleen het beleid, maar ook de visie van beleidsmakers op de rol van de staat, marktwerking en individuele verantwoordelijkheid fundamenteel. Van de privatisering van woningbouwcorporaties tot de inperking van de sociale zekerheid, Woltring legt de diepte en breedte van deze verschuivingen bloot, en laat ons zien dat de oorsprong van diverse hedendaagse crisissen ligt in de doelbewuste verspreiding en vanzelfsprekende omarming van marktconforme sturing tijdens de jaren negentig.

De marktconforme verzorgingsstaat biedt cruciale inzichten in de dynamiek van politieke en maatschappelijke veranderingen en is een onmisbare bijdrage aan het debat over de toekomst van de verzorgingsstaat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024468140 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Nederlands neoliberalisme in de lange jaren negentig

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

16-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De marktconforme verzorgingsstaat” te beoordelen