De man die Hitler wilde doden

Auteur: Helmut Ortner | Uitgever: Just Publishers

21,99

Het is de avond van 8 november 1939. Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Bierhalleputsch in de Bürgerbräukeller te München zal Hitler een toespraak houden. De zaal zit bomvol aanhangers. Exact om 21.20 uur ontploft achter het podium een zware tijdbom. Het plafond stort in. Er vallen acht doden.

Maar degene voor wie de bom is bedoeld, is daar niet bij. Hitler besluit onverwacht vanwege de dichte mist niet per vliegtuig, maar per trein naar Berlijn terug te reizen. Na zijn toespraak verlaat Hitler met zijn gevolg de bierkelder om 21.07 uur. Dat is 13 minuten eerder dan gepland. De bom ontploft om 21.20.

Nog dezelfde avond wordt aan de Zwitserse grens bij Konstanz de timmerman Georg Elser gearresteerd. Hij bekent, als enige dader, de bomaanslag op Hitler te hebben gepleegd. Een ware lijdensweg begint. Deze eindigt, twintig dagen voor de bevrijding, met zijn executie in Dachau. De bijna-gelukte aanslag op Hitler Wie was deze man die het op Hitler had gemunt? Op basis van omvangrijk onderzoek en vele gesprekken met o.a. familie van Elser, reconstrueert Helmut Ortner zijn levensgeschiedenis: Georg Elser was geen held. Hij was een eenvoudige, maar buitengewoon moedige man. Ortners De man die Hitler wilde vermoorden is in vele talen vertaald en groeide uit tot een klassieker.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089759498 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De man die Hitler wilde doden” te beoordelen