De magie van uilen

Auteur: Miriam Darlington | Uitgever: Prometheus

22,50

Uilen zijn fascinerende vogels. De mythische nachtelijke jager spreekt tot de verbeelding als roofdier, als boodschapper van brieven, als symbool van wijsheid en als voorbode van verdoemenis. Ook de autistische zoon van Miriam Darlington, Benji, raakt in de ban van deze prachtige dieren. Gedreven door zijn fascinatie gaat Darlington op reis om hem betoverende verhalen te kunnen vertellen over de vele verschillende uilensoorten. Haar veldwerk begint op de Britse eilanden maar voert haar al snel naar de bevroren grenzen van het noordpoolgebied en de uitgestrekte landerijen van Servië. De overweldigende landschappen en de magie van de uilen stellen haar voor onverwachte ontdekkingen.

Door aandachtig te observeren doorgrondt Darlington de verschillen tussen de mythe van de uil en het rauwe, ongetemde dier, en bezint ze zich op de plek van de mens in de natuur. Darlington ontroert met een hartverwarmend verhaal over moederliefde en de meest mysterieuze vogels van onze planeet.

MIRIAM DARLINGTON is geboren en getogen in Lewes, Sussex, Engeland. Ze studeerde moderne talen aan de universiteit van Sussex en behaalde een master in kinderliteratuur. Darlington brak door bij het grote publiek met haar prijswinnende poëzie, publiceerde een youngadultroman en maakte furore met Otter Country (2012), haar non-fictiedebuut. Ze is een veelgevraagde gast op literaire festivals.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044637519 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

360

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-07-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De magie van uilen” te beoordelen