De Madonna’s van Scherpenheuvel

Gesprekken tussen waan en werkelijkheid
Auteur: Clara Mertens | Uitgever: Brave New Books

16,97

Wat zou jij doen als je het verleden kon bezoeken? Waar reis je naartoe en met wie ga je praten? Zoek je bekenden op of net wildvreemden? En welke vragen durf je hen stellen?
In dit boek maakt de auteur een reis doorheen de geschiedenis van België’s bekendste bedevaartsoord. Geen pleidooi voor of tegen het katholiek geloof, geen reclame voor kaarsjes of Brusselse wafels, geen droge historische vertelling over ons Liefvrouwke, maar een meeslepend portret van zes moedige vrouwen tegen de achtergrond van vijf eeuwen bewogen vaderlandse, Brabantse en persoonlijke geschiedenis. Sommige vrouwen hebben echt bestaan, sommige zijn fictief, en alle zes zijn het mensen van vlees en bloed. Elk met hun eigen smarten en zaligheden.
Beatam me dicent omnes generationes, alle geslachten zullen mij zalig prijzen, lees je boven de ingang van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en dat doet ook dit boek, dat een ode is aan de vrouw en de moeder. De Madonna’s van Scherpenheuvel is niet alleen een must voor iedereen die Scherpenheuvel in het hart draagt, het is ook een aanrader voor wie graag geniet van een vlot geschreven, aangrijpende en oer-Vlaamse vertelling.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402170900 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Gesprekken tussen waan en werkelijkheid

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-12-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Madonna’s van Scherpenheuvel” te beoordelen