De macht van Mathilde

De ware impact van de koningin der Belgen
Auteur: Jo De Poorter | Uitgever: Pelckmans

29,50

De echtgenote van het staatshoofd en de voortbrengster van maar liefst vier troonopvolgers heeft al invloed van de eerste dag dat ze totaal onverwacht haar intrede doet in het Belgische koningshuis.

Ieder vorstenhuis steunt op populariteit en invloed. De meest subtiele vorm daarvan komt van de persoon met de minst vastgelegde positie. De macht van het indirecte. Naast Mathilde zijn er zes andere vrouwen die dezelfde positie bekleed hebben. Zes officiële, daarnaast zijn er evenveel officieuze die vaak meer en sterker invloed gehad hebben. Dit boek gaat over koningin Mathilde en het vak van vorstin der Belgen dat zij geperfectioneerd heeft.

Het is het verhaal over de kroon en wie ze mee gedragen heeft. Het is een boek over de vrouw, de functie en wat ze ermee heeft gedaan. Ten goede en ten kwade. Mathilde staat vijftig jaar in het leven en is tien jaar koningin. Dat is misschien onverwacht begonnen, maar zeker niet toevallig. Dit is hoe het echt ging.

Jo De Poorter is de meest geconsulteerde koningshuisdeskundige van het land. Hij is ook communicatiestrateeg en -trainer in het bedrijfsleven, de media en de politiek. Hij schreef recent ook de bestseller De laatste koningin en Wij, Elisabeth.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463372459 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De ware impact van de koningin der Belgen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

340

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De macht van Mathilde

  1. 5 van 5

    Claeys jeanine

    Staat er op blz 204 een fout? Op lijn 7 is koningin Fabiola de oudste uit een gezin van zeven. Op lijn 21 van blz 204 is ze opeens de op één na jongste uit het gezin? Wat is fout? Verder alle lof over dit boek dat ons heel wat details geeft terwijl de meeste boeken over de koningshuizen steeds hetzelfde vertellen. Een aandachtige lezer.


Een beoordeling toevoegen