De lokroep van de camino

Pelgrimeren over de Via de la Plata en de Camino Mozarabe
Auteur: Hubert Bastiaens | Uitgever: Devadaru

29,95

In De lokroep van de camino beschrijft Hubert Bastiaens zijn voettocht over de Via de la Plata en de Camino Mozarabe van Sevilla naar Santiago de Compostella. Een tocht die voert door oude steden en pittoreske dorpjes, door uitgestrekte olijfboomgaarden en graanvelden op de Spaanse hoogvlakte, over rivieren en door bergen met hun eeuwig ruisende bossen, langs kathedralen, paleizen en pelgrimsherbergen.
De lezer krijgt een inkijkje in de geschiedenis van het gebied en wordt meegevoerd in de rijkdom van het landschap en van de cultuur. Speciale aandacht wordt besteed aan Sint Jacob en diens bijzondere rol in de geschiedenis van Spanje. De auteur beschrijft ontmoetingen met tal van lokale inwoners en medereizigers en mijmert over wat pelgrimeren voor hem betekent. Tijdens de tocht ervaart hij bij momenten ook de kwetsbaarheid van het leven.
Door rustig op wandeltempo door het land te reizen en alles op zich in te laten werken, ervaart hij steeds meer de eenheid van alle dingen en ziet hij de schoonheid die in alles aanwezig is. Dit boek gaat over pelgrimeren, maar in wezen ook over leven en dood, vreugde en verdriet en geluk en pijn. Het is een lofzang op het leven en op Spanje. De meer dan honderd prachtige foto’s, die in het boek zijn opgenomen, vormen een getuigenis hiervan. Kortom, een rijk en veel omvattend boek.
Hubert Bastiaens (1953) heeft gestudeerd aan de universiteit van Wageningen en is ecoloog, bosbeheerder en waterspecialist. Hij heeft jarenlang een praktijk gehad als lichaamsgericht therapeut. Al eerder schreef hij twee boeken over het Tibetaans boeddhisme, die enthousiast door lezers en media zijn onthaald. Bastiaens is zeer geïnteresseerd in religie en spiritualiteit en reist graag. Hierdoor worden al zijn reizen min of meer tot spirituele reizen en pelgrimstochten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464439991 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Pelgrimeren over de Via de la Plata en de Camino Mozarabe

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

136

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De lokroep van de camino” te beoordelen