De langste dag

De geïllustreerde editie
Auteur: Cornelius Ryan | Uitgever: Lannoo

29,99

6 juni 1944. Bijna 200.000 soldaten uit twaalf verschillende landen, meer dan 11.000 vliegtuigen en ongeveer 5000 schepen, 24 uur. Dat was D-Day, de eerste dag van het geallieerde offensief tegen Hitlers Derde Rijk. Veldmaarschalk Rommel noemde het ‘de langste dag’. In 1956 werd het de titel van Cornelius Ryans internationale bestseller over de landing in Normandië.

De langste dag is Ryans minutieuze en aangrijpende verslag van de grootste amfibische invasie uit de geschiedenis. Het is het ultieme heldenverhaal, gebaseerd op 1144 interviews met mensen die erbij waren – militairen en burgers aan beide zijden van de gevechtslinies.

Deze unieke heruitgave, met imposant fotomateriaal en voor het eerst ook originele correspondentie, interviews, notities en handgetekende kaarten uit het Cornelius Ryan Archive, brengt de horror en de glorie van D-Day tot leven zoals nooit tevoren.

De Iers-Amerikaanse journalist en historicus Cornelius Ryan is een begrip in de militaire geschiedschrijving. Hij was een van de beste oorlogscorrespondenten van zijn tijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vloog hij mee met veertien Amerikaanse missies en bracht hij vanaf de eerste rij verslag uit van generaal Pattons beslissende campagnes in Frankrijk en Duitsland.

Van De langste dag, dat voor het eerst in 1959 verscheen, werden wereldwijd al meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401455305 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geïllustreerde editie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De langste dag” te beoordelen