Koningen van Shanghai

Auteur: Jonathan Kaufman | Uitgever: Prometheus

24,99

Koningen van Shanghai is het even bizarre als overrompelende verhaal over twee joodse families die in de negentiende eeuw uit Bagdad vluchtten en na enige omzwervingen in Shanghai terechtkwamen. Daar werden ze steenrijk met de smokkel van opium, de bouw van onroerend goed en de economische ontwikkeling van de regio. Door toedoen van hun nazaten, Victor Sassoon en Lawrence en Horace Kadoorie, groeide Shanghai binnen enkele jaren uit tot ‘het Parijs van de Oriënt’.

Door de speciale status van Shanghai als Internationale Vestiging zagen deze drie mannen in de jaren dertig van de twintigste eeuw kans 18.000 Europese joden in Shanghai onder te brengen en uit de klauwen van de nazi’s te redden. Ook tijdens de Japanse bezetting bleven deze vluchtelingen ongemoeid.

Pas met de overname van Shanghai door de communisten was de rol van de tycoons in Shanghai uitgespeeld. Victor Sassoon trok zich verbitterd terug in ballingschap; de broers Kadoorie vestigden zich in Hongkong en gingen met de nieuwe regering in Beijing samenwerken.
Koningen van Shanghai is een fascinerende geschiedenis over ongehoorde rijkdom en weelde, ontreddering en grote persoonlijke moed.
 
Jonathan Kaufman
 (1956) schreef dertig jaar lang over China voor The Boston Globe, waarvoor hij verslag deed van het bloedbad van 1989 op het Tiananmenplein, The Wall Street Journal en Bloomberg News.
 
Koningen van Shanghai is niet alleen een briljant, goed gedocumenteerd en uiterst leesbaar boek over het verleden van China, het geeft ook een beeld van de wisselvalligheden en ironische wendingen van het lot in China’s moderne geschiedenis.’ – LA Review of Books
 
‘Een verhaal over ettelijke generaties van de dynastieën Sassoon en Kadoorie, dat terecht de zakelijke activiteiten belicht en in het middelpunt van de moderne Chinese geschiedenis plaatst. De schrijver brengt een onderhoudend contrast aan tussen de ongedisciplineerde Sassoons en de strakke benadering van Kadoorie en zijn zoons Lawrence en Horace. Het boek geeft ook een prachtig overzicht van China’s tumultueuze geschiedenis.’ – Financial Times

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044646689 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-01-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Koningen van Shanghai” te beoordelen