De kwestie Vrederust

De huisuitzetting van de familie Kroes op 3 februari 1955 in Amsterdam-Sloten
Auteur: Paul Kroes | Uitgever: Stichting de Driehoek

22,95

De kwestie Vrederust
De huisuitzetting van de familie Kroes
op 3 februari 1955 in Amsterdam – Sloten

Paul Kroes (1956) uit Lijnden debuteert met het boek De kwestie Vrederust.
In deze autobiografie beschrijft Paul de spraakmakende huisuitzetting van zijn familie op 3 februari 1955. Die dag stond het gezin van Gerard Kroes op straat toen zij gedwongen werden de boerderij Vrederust aan de Osdorperweg 260 in Amsterdam te verlaten. Moeder Cornelia Kroes-Hoogeboom was drie weken eerder bevallen van haar zesde kind. Negen jaar lang was Gerard Kroes bedrijfsleider op de boerderij, maar een contract en een huurovereenkomst had hij nooit gesloten met de eigenaar, die daar onbarmhartig gebruik van maakte, toen hij van Kroes af wilde en niet alleen zomaar op straat zette, maar ook zijn inkomen afnam.
In dit aangrijpende boek schetst Paul Kroes het turbulente leven van zijn vader en moeder, hun gelukkige jaren in Eemnes en op de boerderij Vrederust in Amsterdam-Sloten, de problemen na de huisuitzetting en de tijd er na in het te kleine dijkhuisje aan de Osdorperweg, vier kilometer verderop.
Kroes baseert zijn verhaal op indringende gesprekken met familieleden, betrokkenen aan beide kanten van het conflict en tal van artikelen, die over de geruchtmakende huisuitzetting werden geschreven.
Zo werd De kwestie Vrederust een prachtig autobiografisch verslag met een fraai tijdsbeeld uit de jaren vijftig, dat leest als een roman.
Auteur

Paul Kroes (1956) uit Lijnden debuteert met De kwestie Vrederust als schrijver. Hij heeft zijn maatschappelijke wortels in de wereld van de projectontwikkeling.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492133021 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De huisuitzetting van de familie Kroes op 3 februari 1955 in Amsterdam-Sloten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

221

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-11-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kwestie Vrederust” te beoordelen