De Kunst van het Geven

Collectie Van Mulukom
Auteur: Frank van de Schoor, Henk van Mulukom, Rieke Righolt | Uitgever: VanSpijk

24,50

‘Kracht in kleur’ en ‘expressie in kleur’ zijn kenmerkende begrippen voor de particuliere collectie van het verzamelaarsechtpaar Lily en Henk van Mulukom. Dynamiek en beleving zijn belangrijke thema’s in hun kunstbezit en geven identiteit aan de verzameling. De verworven werken zijn in uiteenlopende kunststromingen ontstaan. Door kleur en expressie gaan ze, bij elkaar geëxposeerd, een verband aan. De verzamelgebieden waar het echtpaar Van Mulukom zich in de afgelopen decennia op concentreerde zijn Cobra, de Amsterdamse Limburgers en de Nieuwe Figuratie. Het geheel wordt gekenmerkt door expressiviteit van schilderen, vitaliteit qua uitstraling en dynamiek van ruimtelijke sculptuur.
Voor de Van Mulukoms staat de passie voor de kunst voorop. Met geestdrift verzamelden zij kunstwerken om zich er mee te omringen en dagelijks van te genieten.
Door het veelvuldig bezoeken van galeries en tentoonstellingen in binnen- en buitenland leerden zij decennialang vele kunstenaars kennen: ‘Soms werden wij geraakt door het werk en wilden we de kunstenaar ontmoeten. Dit leidde regelmatig tot atelierbezoeken, waaruit ook vriendschappen ontstonden en waarbij bijzondere kunstwerken ons deel werden.’
Lily en Henk van Mulukom hebben eerder initiatieven genomen om hun kunstbezit in museaal verband voor een breed publiek toegankelijk te maken. Na ruim 50 jaar verzamelen is het moment gekomen dat het gekoesterde ensemble in zijn geheel dient te worden ondergebracht in een museale setting. De verzameling gaat in 2024 naar het museum van Bommel van Dam in Venlo.
Met de schenking van de collectie Van Mulukom beschikt het museum over een hoogwaardige en representatieve verzameling expressieve schilderkunst en verhalende beeldhouwkunst uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789062168491 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Collectie Van Mulukom

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

11-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Kunst van het Geven” te beoordelen