De Kronieken van de Westhoek deel 9 – Het oud verhaal van Vlaanderen

Het oud verhaal van Vlaanderen
Auteur: Ivan Vanherpe | Uitgever: Ivan Vanherpe

29,50

In zijn negende deel van de reeks ‘De Kronieken van de Westhoek’ brengt schrijver Ivan Vanherpe de oude geschiedenis van Vlaanderen weer tot leven.

‘Het oud verhaal van Vlaanderen’ is een chronologisch en historisch onderbouwd relaas van de gebeurtenissen die onze voorouders te verwerken kregen tussen de jaren 500 en 1500. Een boek doorspekt met de nodige details maar eveneens rijkelijk voorzien van de typische commentaren van de auteur. Oude geschiedenis in een leuk eigentijds jasje!

Ons verleden staat hier op onovertroffen manier neergeschreven. Een opeenvolging van vreselijke toestanden en kneuterig gedoe. De machtshonger en de menselijke zwaktes van onze eertijdse graven en koningen die maar al te vaak in schril contrast stonden met de radicale meningen van de oude Vlamingen. En met beide partijen die altijd maar weer hun toevlucht zochten in geweld. De Brugse Metten, de Guldensporenslag, de nederlagen in Cassel en Westrozebeke zijn slechts enkele wapenfeiten in dit door bloed doorspekt Vlaams verleden.

Dit boek is een absolute aanrader voor ieder die een boontje heeft voor zijn of haar geboortegrond. Wie dacht dat geschiedenis niet boeiend kan zijn moet zich absoluut dit boek aanschaffen. Pas na het lezen van dit volumineus werk zal de lezer zich een idee hebben kunnen vormen hoe Vlaanderen werkelijk tot stand kon komen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492022080 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het oud verhaal van Vlaanderen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

776

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Kronieken van de Westhoek deel 9 – Het oud verhaal van Vlaanderen” te beoordelen