De Kronieken van de Westhoek deel 10 – De beproeving

De beproeving
Auteur: Ivan Vanherpe | Uitgever: Ivan Vanherpe

32,50

Bizar toch hoe in 2020 een minuscule pestbacil ertoe in staat was om alle zekerheden van onze generaties op één hoopje te gooien.

En toch is wat wij nu eens zelf aan den lijve ondervinden maar klein bier vergeleken met de stortvloed van rampen die de mensen de voorbije eeuwen op hun levensweg ontmoetten.

Deel 10 van ‘De Kronieken van de Westhoek’ vertelt over de angstaanjagende gebeurtenissen waarmee de inwoners uit Veurne-Ambacht, het Westland, de kanten van de Ijzer en Poperinge, Ieper, Nieuwpoort, Diksmuide, Oostende en Wervik moesten afrekenen.

Je moet het maar eens zelf meemaken. En dat kan je ook met dit boek! Stap gerust binnen in die dolgedraaide wereld van vroeger. Je beleeft pest, noodweer, afpersing en oorlogen die de grond onder je voeten doen wegglijden. Je bent er gloeiend bij. De Westhoek die brandt, kreunt en kraakt in al zijn voegen. Je staart verdwaasd naar die genadeloze brandstichtingen en de destructie alom. De lezer als getuige van deze menselijke beproeving, van de dood die van geen ophouden weet. En voeg daarbij de kokende saus van de Franse revolutie die elke houvast en alle tradities van onze lieden van toen op een roetsjbaan laat belanden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492022097 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De beproeving

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

788

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Kronieken van de Westhoek deel 10 – De beproeving” te beoordelen