De Kronieken van de Westhoek 5

Auteur: Ivan Vanherpe | Uitgever: Ivan Vanherpe

29,50

Na de introductie van de eerste vier delen van zijn ‘Kronieken van de Westhoek’ vorig jaar, brengt Ivan Vanherpe in de herfst van 2015 een vijfde deel van deze reeks op de markt.

Met dit deel, een lijvige turf die wemelt van de streekgeschiedenis, legt de schrijver weer al zijn vertellende troeven op tafel. Onder de noemer; ‘Vlaamse geschiedenis zoals u nog nooit beleefd hebt’, interpreteert hij vergeten kronieken en tovert hij die om tot genietbare stukjes geschiedenis voor jong en oud.

Zijn make-over en zijn vaak persoonlijke commentaar hierbij zorgt voor een verrassende kijk op het verleden van de regio’s Ieper, Poperinge, Diksmuide, Nieuwpoort, Veurne, Wervik, Brugge en bij uitbreiding dat van heel Vlaanderen.

In dit vijfde deel ligt de focus vooral op de 15de eeuw, maar de auteur staat eveneens stil bij het Romeinse verleden van Wervik en bij de ontstaansjaren van Brugge en Vlaanderen. Bijzonder intrigerend is zijn versie van het dagboek van de Brugse notaris Galbert, geschreven rond 1125, toen de meeste van onze West-Vlaamse dorpen eigenlijk niet meer waren dan landbouwexploitaties. Het zorgt voor een bevreemdend beeld van onze eigen streek.

De Kronieken van de Westhoek lezen als een roman, maar zijn zo opgebouwd dat de lezer kan inpikken in de paragraaf van zijn of haar keuze. De bereikbaarheid en de toegankelijkheid van het verleden blijven hierbij altijd prioriteit nummer één.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492022042 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

700

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Kronieken van de Westhoek 5” te beoordelen