De kracht van Atlantis

De kracht van Atlantis

Atlas Shrugged
Auteur: Ayn Rand | Uitgever: Sijthoff
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

39,99

Van de auteur van De eeuwige bron.

‘Wie is John Galt?’ Met deze raadselachtige vraag begint De kracht van Atlantis (Atlas Shrugged). De economie van de Verenigde Staten heeft te lijden doordat steeds meer succesvolle industriëlen op mysterieuze wijze verdwijnen, terwijl de overheid behoefte hoger aanslaat dan verdienste. Dagny Taggart zet alles op alles om haar spoorwegmaatschappij draaiende te houden. De naam John Galt staat daarbij voor alles waartegen ze vecht, maar gaandeweg komt ze tot een verrassend inzicht.

In haar verhaal over een man die de motor van de wereld stilzet presenteert Ayn Rand haar controversiële filosofie van het objectivisme, waarin prestaties en vrije handel voorop staan. In de Verenigde Staten is De kracht van Atlantis (Atlas Shrugged) volgens de Library of Congress het invloedrijkste boek na de Bijbel.

Ayn Rand (1905-1982) is een invloedrijke schrijfster en filosofe. Ze werd geboren in Sint-Petersburg. Als opgroeiend meisje zag ze de negatieve kanten van de Russische revolutie. Na haar afstuderen emigreerde ze in 1926 naar de Verenigde Staten, in haar ogen het land waar een individu zichzelf kan zijn. Wereldberoemd werd ze na het verschijnen van De eeuwige bron, een boek waarover velen zeggen: ‘Dit boek heeft mijn leven veranderd.’
De kracht van Atlantis is haar magnum opus.

Artikelnummer: 9789021807768 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Atlas Shrugged

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

1373

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-10-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kracht van Atlantis” te beoordelen