De kracht van Amélie

Auteur: Marlies Kruijer | Uitgever: Palmslag

20,95

Amélie is een jonge adellijke vrouw, die in het Parijs van 1889 in grote weelde leeft. Ze is ontevreden dat zij aan de leiband van haar vader en moeder moet leven. Een zelfstandig leven zoals dat van haar broer is in die tijd ondenkbaar voor een ongetrouwde vrouw. Haar dominante moeder eist, dat ze met een achterneef trouwt, zodat het geld in de familie blijft. Amélie voelt daar niet veel voor.

Ze wordt verliefd op een man met een ander geloof, die minder vermogend is. Amélie moet kiezen tussen haar comfortabele wereldje in Parijs of een leven met haar minnaar in Zuid-Frankrijk. Is trouwen met die charmante man wel een garantie voor een gelukkig leven? Amélie bemerkt de gevolgen van haar keuze. Droevige levenservaringen drijven haar tot het uiterste, maar ze komt er sterker uit.

Een fantasieverhaal, geïnspireerd door de levens van Hélène de Rothschild en Etienne van Zuylen van Nijevelt.

Marlies Kruijer is geboren in Zuid-Limburg en later verhuisd naar Utrecht. Ze schreef als hobby gedichten en toneelstukken en bleef dromen over het schrijven van een roman. Als zaalgids bij kasteel De Haar in Haarzuilens kreeg ze het idee voor ‘De kracht van Amélie’, geïnspireerd door voormalige bewoners van dat kasteel. Nadat ze stopte met werken als secretaresse, kon ze haar droom eindelijk waarmaken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493245105 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kracht van Amélie” te beoordelen