De koning van Cornouaille

Auteur: Karin Doornik | Uitgever: Godijn Publishing

18,99

Het is de 5e eeuw na Christus. De twaalfjarige Gwen komt uit een eenvoudige familie die behoort tot de stam van de Damnonii in het noorden van Brittannië, het huidige Schotland. Het rustige leventje van Gwen wordt op zijn kop gezet wanneer ze als jonge bediende gaat werken bij het koningshof. Koningin Maelgven heeft haar zinnen gezet op de macht en de bezittingen van koning Gradlon die met zijn soldaten in het nabijgelegen Dunbarton is gelegerd.
Maelgven stuurt Gwen eropuit om koning Gradlon te bespieden. Maelgvens intriges om de koning in te palmen, voeren Gwen ver weg van haar vaderland, naar het koninkrijk Cornouaille aan de overkant van de zee. Ze krijgt te maken met kwade krachten en grote tegenslag. Hoe redt zij zich in haar eentje in het vreemde land, aan het hof van koning Gradlon en zijn grillige gemalin Maelgven?

*

Karin Doornik heeft zich laten inspireren door de oude Bretonse legende over de verdronken stad Ys. Ze heeft zich verdiept in de oude bronnen zoals Geschiedenis van de Britse koningen van Geoffrey van Monmouth en ontdekte dat een aantal hoofdrolspelers in de legende echte mensen van vlees en bloed waren.

*

Een origineel verhaal, levendig door de details van het dagelijkse leven in de Keltisch-christelijke wereld van de vroege middeleeuwen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464640908 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

233

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-02-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De koning van Cornouaille” te beoordelen