De kolonisatie van de toekomst

Auteur: David van Reybrouck | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

16,99

Zelfs als we met het kolonialisme uit het verleden ooit helemaal in het reine zijn gekomen, hebben we nog steeds niets gedaan aan de dramatische manier waarop we nu de toekomst koloniseren. De mensheid palmt de komende eeuw in met dezelfde meedogenloosheid, dezelfde hebzucht en dezelfde kortzichtigheid waarmee in vroeger tijden werelddelen werden toegeëigend. 

De kolonisatie van de toekomst is de tekst van de vijftigste Huizinga-lezing, zoals door David Van Reybrouck uitgesproken in de Pieterskerk te Leiden, op 12 december 2021.

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Zijn inmiddels omvangrijke oeuvre beslaat toneelstukken, poëzie, proza en veel non-fictie. Zijn boeken over het kolonialisme groeiden uit tot internationale bestsellers. Congo. Een geschiedenis leverde hem onder meer de AKO Literatuurprijs, de Prix Médicis Essai, de NDR Kultur Sachbuchpreis en de Premio Kapu?ci?ski op. Met Revolusi, dat eind 2020 verscheen, werd hij ‘definitief de belangrijkste levende auteur van de koloniale geschiedenis der Lage Landen’ (Knack). Zijn essays Pleidooi voor populisme (2008) en Tegen verkiezingen (2013) leidden tot nieuwe vormen van democratie in binnen- en buitenland. In 2008 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord en in 2014 de Gouden Ganzenveer. In België zetelde hij als democratie-expert in het Panel voor Klimaat en Duurzaamheid en deed hij dagelijks verslag van de Klimaatzaak, de historische rechtszaak tegen de overheden. In 2021 was hij gasthoogleraar aan het Hannah Arendt Center in New York.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403183718 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

64

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-02-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kolonisatie van de toekomst” te beoordelen