De Koersk

Poetins eerste crisis: de dramatische ramp met een kernonderzeeër
Auteur: Robert Moore | Uitgever: Uitgeverij Balans

19,99

Op de ochtend van zaterdag 12 augustus 2000 brengen twee enorme explosies het ijskoude oppervlak van de Barentszzee in heftige beroering. De Koersk, een onderzeeër die de trots is van de Russische Noordelijke vloot, tuimelt naar de bodem van de oceaan. De meeste van de 118 bemanningsleden zijn op slag dood, maar 23 mannen weten een waterdicht compartiment te bereiken. Als de reddingspogingen van de Russen mislukken, weigeren ze nog dagenlang hulp van de Britten en de Noren, kennelijk bevreesd voor onthullingen over hun geheime kernonderzeeër. Een fatale beslissing.

In De Koersk wordt de tragedie van minuut tot minuut verteld en voelbaar gemaakt: het verschrikkelijke lot van de bemanning, de politieke en militaire intriges, de tergende onzekerheid en wanhoop bij de vrouwen en kinderen. Tot slot is er de spectaculaire berging van het wrak door het Nederlandse bedrijf Mammoet. Het eind van een dramatische, nooit echt opgeloste bijna-kernramp.

Robert Moore was correspondent in Moskou voor de Engelse televisie ten tijde van de ramp. Later was hij oorlogsverslaggever in Tsjetsjenië, Kosovo en Sierra Leone.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460038877 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Poetins eerste crisis: de dramatische ramp met een kernonderzeeër

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

12-11-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Koersk” te beoordelen