De kleine Graeber

Het begin van alles samengevat
Auteur: Wouter van Bergen | Uitgever: Business Contact

12,99

Een samenvatting van de belangrijkste inzichten uit het postume meesterwerk Het begin van alles van radicaal politiek activist David Graeber.

David Graeber was een van onze belangrijkste antikapitalistische denkers. Hij was hoogleraar antropologie aan de London School of Economics, maar werd vooral bekend als een van de initiatiefnemers van Occupy Wall Street, een beweging die wereldwijd weerklank kreeg. Met zijn activisme en zijn boeken gaf hij een stem aan de ‘99 procent’ en is hij voor velen een lichtend voorbeeld in het verzet tegen de kapitalistische elite. Graeber overleed in 2020. Samen met archeoloog David Wengrow schreef hij de bestseller Het begin van alles, dat na Graebers dood postuum werd uitgegeven. In dit boek verzetten de auteurs zich tegen de bekende verhalen over het ontstaan van menselijke beschavingen. Ze tonen aan dat ongelijkheid en discriminatie geen natuurwetten zijn, maar door mensen ontwikkeld en in stand gehouden. En als dat zo is, dan kunnen we zelf het heft in handen nemen om vorm te geven aan een gelijkwaardigere wereld. De kleine Graeber en Wengrow vat de belangrijkste inzichten uit dit boek samen.

Wouter van Bergen werkt als journalist voor de financiële redactie van De Telegraaf en verzorgde eerder De kleine Taleb en samen met Martin Visser De kleine Piketty en De kleine Piketty 2. Daarnaast schreef hij De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789047017837 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het begin van alles samengevat

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kleine Graeber” te beoordelen