De kleine geschiedenis van Utrecht voor dummies

Auteur: René de Kam | Uitgever: BBNC Uitgevers

4,99

Utrecht is een stad vol verhalen. Van Romeinse soldaten die een fort bouwden op de zuidoever van de Rijn. Van rijke geestelijken die woonden op grote terreinen midden in de stad. Maar ook van middeleeuwse handelaren die van de Oudegracht een belangrijke stadshaven maakten van wel twee kilometer lang. Tegenwoordig is Utrecht een bruisende stad aan de voet van de Domtoren met een mooi historisch centrum en grote moderne woonwijken.

René de Kam is historicus en werkt bij Erfgoed van de gemeente Utrecht. Hij maakte meerdere boeken en tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad.

NBD Biblion
Recensie door Dr. J. Kroes

De kleine geschiedenis van Utrecht voor dummies / René de Kam. – Amersfoort: BBNC Uitgevers, 2017. – 151 pagina’s: illustraties; 17 cm.
In deze serie voor dummies is de kleine geschiedenis van de stad Utrecht uitgebracht. In dit boekje in zakformaat wordt op beknopte wijze de historie verteld. Vanaf de prehistorie en de Romeinse Tijd via de middeleeuwen, toen de Utrechtse bisschoppen er de dienst uitmaakten, en de Franse bezettingen van 1672 -1673 en 1795 – 1813 naar de moderne tijd met de beide wereldoorlogen. Gevolgd door de huidige bloeiende economie met de grootste universiteit van het land. De doorlopende tekst wordt vaak onderbroken door kaders met speciale thema’s en/of belangrijke ontwikkelingen. Het boekje eindigt met een opsomming van de belangrijkste historische plekken: van het Domplein en de Oudegracht tot het Rietveld-Schöderhuis en het Utrecht Science Park. Het boekje is sober uitgevoerd met hier en daar een zwart-witfoto en
het besluit met een index. Normale druk.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045353357 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

13-06-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kleine geschiedenis van Utrecht voor dummies” te beoordelen