De kleine Geschiedenis van Groningen voor Dummies

Auteur: Wessel Dijkstra | Uitgever: BBNC Uitgevers

4,99

Deze gids biedt een beknopt overzicht van de rijke geschiedenis van de stad Groningen. Duizenden jaren geleden leefden hier de eerste mensen. Vanaf ongeveer 300 werd de plek een permanente nederzetting. De naam Groningen komen we voor het eerst tegen in een oorkonde uit 1040. In dat jaar schonk de Duitse koning Hendrik III de Villa Cruoninga aan het bisdom Utrecht. In 1251 grepen de Groningers echter zelf de macht, waarna de stad uitgroeide tot een zelfstandig handelscentrum. Tegenwoordig is Groningen een levendige en kleurrijke stad met onder meer kunst, cultuur, monumenten en musea.

Wessel Dijkstra is geboren en getogen in Groningen en studeerde daar geschiedenis aan de Rijksuniversiteit. Hij is zelfstandig historicus en daarnaast werkzaam in de erfgoedsector.

NBD Biblion
Recensie door Dr. H.F. Lanting

De kleine geschiedenis van Groningen voor dummies /Wessel Dijkstra. -Amersfoort: BBNC uitgevers, 2017. – 159 pagina’s : illustraties; 17 cm.
In tien beknopte hoofdstukken is de geschiedenis van de stad Groningen – met hier en daar een uitstap naar haar ommeland – samengevat. De lezer krijgt een kort overzicht aangeboden vanaf de prehistorie tot aan de huidige tijd. Wát er geschreven wordt, is degelijk en gefundeerd in de standaardwerken op dit gebied. leder hoofdstuk beslaat een afgebakende periode met daarin de belangrijkste gebeurtenissen. Het boekje leest vlot, heeft een heldere schrijfstijl en bevat pictogrammen die het belang of de achtergrond van een passage aangeven. Tevens zijn citaten van Groningers en bezoekers aan de stad opgenomen. De schrijver is historicus en Groninger van geboorte. Met illustraties en kaarten in zwart-wit; met register. Pocketuitgave; kleine druk.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045353616 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-03-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kleine Geschiedenis van Groningen voor Dummies” te beoordelen