De kleine geschiedenis van Arnhem voor Dummies

Auteur: Wim Lavooij | Uitgever: BBNC Uitgevers

9,99

Deze gids biedt een beknopt overzicht van de rijke geschiedenis van Arnhem. Lees hoe deze stad is ontstaan dicht bij de plek waar de IJssel zich afsplitst van de Rijn en zich heeft ontwikkeld tot de groenste stad van Nederland. Gloriedagen zoals die als hoofdstad van het hertogdom Gelre, dat op zijn hoogtepunt reikte tot
in Groningen en Friesland, worden afgewisseld met zwarte bladzijden als de Slag om Arnhem in september 1944.

Wim Lavooij is opgegroeid in Arnhem. Hij is stedenbouwkundige en was 25 jaar directeur van SAB, een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ordening en ontwerp.

NBD Biblion
Recensie

Beknopt overzicht van Arnhem vanaf de ijstijd tot de laatste economische crisis, verdeeld in tien hoofdstukken, waarin de auteur per hoofdstuk een tijdvak behandeld, met daarin de meest belangrijke of opvallende onderwerpen. In elk hoofdstuk wordt in een of meer kaders een belangrijke ontwikkeling, gebeurtenis of persoon belicht of een citaat gegeven van een tijdgenoot. Het boekje heeft een opzet volgens het “Voor Dummies”-concept en is bedoeld voor iedereen die nog weinig van het onderwerp weet en een eerste verkenning wil doen. Het is eenvoudig uitgevoerd in een vlotte leesbare stijl in een handzaam, klein pocketformaat. Een enkele illustratie in zwart-wit geeft een beeld van de behandelde onderwerpen. Achterin is een index opgenomen van persoons- en plaatsnamen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045351773 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

18-12-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kleine geschiedenis van Arnhem voor Dummies” te beoordelen