De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

Auteur: Leonard Rutgers | Uitgever: Balans

15,00

Dit rijk geïllustreerde boek neemt de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs vele bekende en minder bekende delen van de antieke wereld die een blijvende stempel heeft gedrukt op de onze.

‘Archeologie is helemaal niet stoffig en dat toont dit boek heel goed aan.’ – Radio 4 Boek van de week

‘Helder, vlot geschreven en fraai geïllustreerd. Rutgers laat zien hoe relevant de klassieke erfenis nog altijd is.’ – Historisch Nieuwsblad

De klassieke wereld heeft een belangrijke stempel gedrukt op de onze. Maar wat is er overgebleven van haar gedachtegoed en prestaties? Wat betekenen de vernieuwingen van destijds voor de mens van nu?

In dit rijk geïllustreerde boek neemt Leonard Rutgers je mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs vele bekende en minder bekende delen van de antieke wereld. Aan de hand van archeologische vondsten vertelt hij helder en meeslepend over deze nog altijd relevante tijd. Van het Parthenon tot sjoemelmummies, van het Colosseum tot het voedselpatroon van de eerste christenen, en van een fantastische houten teenprothese tot een rabbijn die aan piraterij doet, alles komt voorbij. In de handen van Rutgers is het verleden springlevend en verbazingwekkend actueel.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463822961 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

264

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

01-05-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De klassieke wereld in 52 ontdekkingen” te beoordelen