De klank van de stad

Een cultuurgeschiedenis van Venetië
Auteur: Eric Min, Gerrit Valckenaers | Uitgever: Pelckmans

34,50

Alle wegen leiden naar Venetië, de plek in het noorden van Italië waar alle bezoekers een stuk van hun hart achterlaten. Venetië is ook de zinkende stad, symbool voor een Europa dat in verwarring op zoek is naar zichzelf. Meer dan cijfers en begrotingen zijn het kunst en muziek die ons verbinden. Op weinig andere plaatsen ligt die gedeelde geschiedenis zo voor het grijpen. In dat levende geheugen van eeuwen Europese cultuurgeschiedenis gaan Eric Min en Gerrit Valckenaers op zoek naar de verhalen van componisten, schilders en schrijvers die onze verbeelding blijven prikkelen, van Monteverdi tot Proust, van Stravinsky tot Brodsky. Eric Min (1959) studeerde letteren en wijsbegeerte (VUB). Als biograaf, essayist en criticus bericht hij over schilderkunst, fotografie en literatuur. Hij publiceerde biografieën van Henri Evenepoel, James Ensor en Rik Wouters. De eeuw van Brussel. Biografie van een wereldstad (1850 -1914) werd in 2014 genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. Gerrit Valckenaers (1960) studeerde muziekwetenschappen (KU Leuven). Hij is muzikant, radiomaker, docent muziekgeschiedenis. Voor Klara stelt hij programma’s samen. Daarnaast componeert hij voor theater en dans.

Eric Min (1959) studeerde letteren en wijsbegeerte (VUB). Als biograaf, essayist en criticus bericht hij over schilderkunst, fotografie en literatuur. Hij publiceerde biografieën van Henri Evenepoel, James Ensor en Rik Wouters. De eeuw van Brussel. Biografie van een wereldstad (1850 -1914) werd in 2014 genomineerd voor de AKO-literatuurprijs.

Gerrit Valckenaers (1960) studeerde muziekwetenschappen (KU Leuven). Hij is muzikant, radiomaker, docent muziekgeschiedenis. Voor Klara stelt hij programma’s samen. Daarnaast componeert hij voor theater en dans.

‘Deze wandeling door Venetië is er een door eeuwen en disciplines. Dit boek doet je stilstaan bij iedere brug in de dogestad, gedrenkt in de geschiedenissen van componisten en dichters en kunstenaars. Na lectuur ga je nog trager door Venetië lopen. Dit is een monument voor La Serenissima.’ – Chantal Pattyn

‘Als God bestaat, dan vraag ik hem nu met aandrang: kan u niet gebieden dat de mensheid vanaf nu geen boeken meer schrijft over Venetië? En wil u tegelijkertijg ook nog één uitzondering maken voor het merkwaardige De klank van de stad van Eric Min en Gerrit Valckenaers? Dat boek deed mijn hart zo vollopen als het Bacino Di San Marco bij hoogtij. Een goed gevoel!’ – Marc Didden

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463102056 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een cultuurgeschiedenis van Venetië

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-01-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De klank van de stad” te beoordelen