De kindertrein

Auteur: Viola Ardone | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

20,99

In De kindertrein van Viola Ardone wordt de zevenjarige en muzikale Amerigo in 1946 door zijn moeder op de trein naar Noord-Italië gezet in de hoop op een beter leven. Voor de lezers van John Boyne.

In de historische roman De kindertrein van Viola Ardone is het 1946 als de zevenjarige Amerigo zijn arme buurt in Napels moet verlaten en door zijn moeder op een trein wordt gezet. Samen met duizenden andere kinderen uit het zuiden van Italië zal hij het hele land doorkruisen om een paar maanden in een gezin in het noorden door te brengen; een initiatief van de Communistische Partij om de kansarme kleintjes uit de ellende van na de oorlog te halen. Amerigo weet niet wat hem te wachten staat, maar eenmaal daar wordt hij vertroeteld en krijgt hij het grootste cadeau dat hij in zijn leven zal krijgen: een viool.

Met de verbazing en de eigenzinnigheid van een intelligent kind van zeven laat Amerigo ons zien hoe ingrijpende gebeurtenissen het leven beïnvloeden. De kindertrein is een epische en hartverscheurende roman over opgroeien, onmogelijke keuzes, loyaliteit en liefde. Voor de lezers van John Boyne.

‘Deze roman is prachtig. Simpelweg prachtig.’ – Grazia

‘De kracht zit in het perspectief van Amerigo. Onvergetelijk.’ – La Repubblica

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401612081 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De kindertrein” te beoordelen