De Kelk en het Zwaard

Auteur: Riane Eisler | Uitgever: BF Uitgeverij

32,50

„Er wordt veel geschreven over een Nieuwe Tijd, een grote en ongekende culturele transformatie. Maar wat betekent dit in de praktijk? Is een omslag van een system dat leidt tot voortdurende oorlogen, sociaal onrecht en ecologisch onevenwicht naar een systeem van vrede, sociale rechtvaardigheid en ecologisch evenwicht een realistische mogelijkheid? En wat voor veranderingen in de maatschappelijke structuur zouden zo’n transformatie mogelijk maken?
De zoektocht naar antwoorden op deze vragen leidde me naar de herbestudering van ons verleden, ons heden en onze toekomst. De Kelk en het Zwaard doet verslag van een deel van deze nieuwe studie naar de menselijke samenleving. Het verschil met de meeste voorgaande studies ligt in het feit dat dit onderzoek het geheel van de menselijke geschiedenis in ogenschouw neemt, alsmede het geheel van de mensheid, mannen en vrouwen.”

Riane Eisler schrijft letterlijk en figuurlijk geschiedenis met dit boek. Ze gebruikt feiten en inzichten die lang verzwegen, onderdrukt en ontkend zijn, om aan te tonen dat oorlog en de ‘oorlog tussen de seksen’ niet door God of genen bepaald worden. De Kelk en het Zwaard vertelt een nieuw verhaal over onze culturele achtergronden het weet getuigenissen uit de kunst, archeologie, sociale wetenschappen, geschiedenis en andere onderzoeksvelden samen tot nieuwe patronen, die beter passen bij de beste beschikbare gegevens. Tevens verschaft dit boek bewijs dat een betere toekomst wel degelijk mogelijk is en dat die in elite stevig verankerd ligt in het intrigerende drama van wat er eigenlijk écht gebeurd is in ons verleden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789076277066 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Kelk en het Zwaard” te beoordelen