De Keizer en het Derde Rijk

De familie Hohenzollern en het nationaalsocialisme
Auteur: Cornelis van der Bas, Jacco Pekelder, Joep Schenk | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

14,95

Hoe stonden ex-keizer Wilhelm II en zijn familieleden in het Interbellum tegenover het opkomende nationaalsocialisme? Hebben zij de nationaalsocialisten geholpen bij het veroveren van de macht? Deze vragen staan centraal in de nieuwe publicatie ‘De keizer en het Derde Rijk’.

De publicatie geeft voor het eerst een overzicht van de positie die verschillende leden van de familie Hohenzollern tussen de twee wereldoorlogen innemen ten opzichte van de ‘nieuwe’ nationaalsocialistische machthebbers. Ex-keizer Wilhelm II, zijn tweede echtgenote prinses Hermine, kroonprins Wilhelm en zijn echtgenote Cecilie, de vierde zoon prins August Wilhelm en kleinzoon prins Louis Ferdinand; allemaal onderhouden zij contacten met monarchistische, nationalistische kringen in het republikeinse Duitsland van vóór 1933.

De voormalige keizerlijke familie is gevoelig voor de gedachte dat samenwerking met Hitler en diens handlangers hen weer aan de macht zou kunnen brengen. Heeft hun aanvankelijke toenadering uitsluitend te maken met deze hoop op een terugkeer op de troon of is deze (ook) ideologisch gemotiveerd? In de publicatie geven Prof. dr. Pekelder, Dr. J Schenk en drs. Van der Bas antwoord op deze complexe vraag. De publicatie is het resultaat van een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en Museum Huis Doorn.

Auteurs: Prof. dr. Jacco Pekelder, Dr. Joep Schenk en drs. Cornelis van der Bas

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463389365 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De familie Hohenzollern en het nationaalsocialisme

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

82

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Keizer en het Derde Rijk” te beoordelen