De jas met alle kleuren

Ella Vogelaar, onze liefde en haar zelfgekozen dood
Auteur: Onno Bosma | Uitgever: Ambo|Anthos

23,99

Wat doe je als je grote liefde niet meer verder kan leven? Herkenbaar voor als je samenleeft met iemand met psychisch lijden. Bosma schetst een liefdevol portret van oud-minister Ella Vogelaar.

In De jas met alle kleuren vertelt Onno Bosma, levenspartner van oud-minister Ella Vogelaar, met bezieling over hun liefde en haar zelfgekozen dood, die hem met veel vragen achterliet. Het is een indringend relaas over zielsverwantschap en rouw.

‘Als ik werkelijk niet meer door kan gaan, zou jij dan, denk je, zou jij me dan misschien willen helpen?’ Nadat Ella de vraag had uitgesproken, zou die Onno niet meer loslaten. Niet lang daarna maakte ze – na een geschiedenis vol depressies, afgewisseld met lange periodes van geluk – een einde aan haar leven. In één klap veranderde zijn wereld compleet.

Om dit te verwerken had Onno maar één optie: openheid. Minutieus verslag doen van bijna veertig jaar samenzijn, van de laatste momenten voor haar overlijden en de leegte die daarop volgde. Dit boek is een schrijnende bijdrage aan de discussie over euthanasie wegens psychisch lijden. Het is tevens een liefdevol portret van een bijzondere persoonlijkheid door degene die het dichtst bij haar stond. Maar bovenal is het een ontroerende getuigenis van een grote liefde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026365287 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Ella Vogelaar, onze liefde en haar zelfgekozen dood

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De jas met alle kleuren” te beoordelen