De Italiaanse prinses

Het rusteloze leven van prinses Marianne van Oranje-Nassau
Auteur: Willemijn van Dijk | Uitgever: Ambo|Anthos

22,99

De Italiaanse prinses van Willemijn van Dijk vertelt het verhaal van Marianne van Oranje-Nassau, een vergeten prinses. Een relaas over moed, vrijheid, groots streven en klein geluk!

De Italiaanse prinses van Willemijn van Dijk is het verhaal van het verzwegen leven van prinses Marianne van Oranje-Nassau.

Prinses Marianne van Oranje-Nassau (1810-1883), de enige dochter van koning Willem I, is veruit de minst bekende prinses van het Nederlandse Koningshuis. Ze trouwt op achttienjarige leeftijd met haar volle neef Albrecht, maar het huwelijk is diep ongelukkig. Ze vlucht en ontpopt zich als vrijzinnige kunstverzamelaar, componist en reiziger. Als ontdekt wordt dat ze een affaire heeft met haar koetsier, barst de bom. Na vele omzwervingen betrekt ze Villa Celimontana in Rome, die ze omtovert tot een vrijplaats voor Nederlandse kunstenaars en een culturele salon voor de hogere kringen. In die zonovergoten schaduwwereld besluit ze dat ze haar grootste geheim niet langer kan en wil bewaren.

In De Italiaanse prinses gaat Willemijn van Dijk op zoek naar het vergeten leven van deze onbekende prinses. Tegen de achtergrond van een snel veranderend Europa vocht prinses Marianne heldhaftig voor haar eigen revolutionaire idealen. Willmijn van Dijk beschrijft het onconventionele leven van deze prinses prachtig in De Italiaanse prinses.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026352188 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het rusteloze leven van prinses Marianne van Oranje-Nassau

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

29-10-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Italiaanse prinses” te beoordelen