De Hitlers

De onbekende familie van de Fuhrer
Auteur: W. Zdral | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

“Het verbergen en het verheerlijken van de eigen persoon was een van de belangrijkste opgaven van Hitlers leven”, schreef historicus Joachim Fest. “Welke andere figuur in de geschiedenis heeft zichzelf met zoveel geweld, zo consequent, op het pedante af, gestileerd en al het persoonlijke uit weten te vlakken? Hij was er altijd op bedacht sporen te verwarren, identiteiten onherkenbaar te maken, de al weinig transparante achtergrond van afkomst en familie nog troebeler te maken.”

Hitler beschouwde zichzelf als door God gezonden. Daar paste geen aardse familie bij. Hitler verstopte hen, schaamde zich. Wie waren zij, de Hitlers?

De Britse historicus Ian Kershaw hekelde de ‘bijzonder beperkte bronnen ter reconstructie van de levensgeschiedenis van de Duitse dictator’. Zijn leven lang heeft Adolf Hitler een geheim gemaakt van zijn afkomst. Veel sporen die naar zijn verleden leidden liet hij systematisch uitwissen. “Ik heb geen flauw benul van familiegeschiedenis. Op dat gebied ben ik uiterst beperkt’, zei de dictator eens. “Ik ben een compleet onfamiliaal, een unsippisch aangelegd wezen.” Afkomst en afstamming bleven verborgen achter de voor propagandadoeleinden opgeworpen façade van een hoog boven het volk verkerende Führer van een ‘Volksgemeinschaft’.

In ‘De Hitlers’ worden de ware achtergronden van Hitler blootgelegd. Wolfgang Zdral, geboren in 1958, studeerde af aan de School voor Journalistiek en studeerde economie, politicologie en communicatiewetenschap. Sinds twintig jaar werkt hij als journalist. Momenteel is hij redacteur van het tijdschrift Capital. Bij uitgeverij Ueberreuter verscheen in 2002 zijn boek ‘Der finanzierte Aufstieg des Adolf H.’

‘De Hitlers; De onbekende familie van de Führer’ werd vertaald door Annemarie Vlaming.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059114326 Categorieën: , , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De onbekende familie van de Fuhrer

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

219

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-11-2006

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Hitlers” te beoordelen