De herinnering aan Kamp Westerbork

Auteur: Bas Kortholt, Bertien Minco, Kees Ribbens | Uitgever: In Boekvorm Uitgevers

18,50

De herinnering aan kamp Westerbork luidde de titel van het onlangs afgesloten themajaar van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In de periode juli 2022 – november 2023 stonden de vele verschillende betekenissen centraal die het kamp heeft en heeft gehad voor de miljoenen bezoekers sinds haar oprichting in 1983. Naast vele culturele activiteiten hebben acht verschillende gastconservatoren hun persoonlijke connectie met het kamp belicht in een tentoonstelling. Via historische voorwerpen, beeldende kunst, fotografie, audiovisuele fragmenten of andere interpretaties deelden zij hun kijk op de herinnering aan het verleden van kamp Westerbork.

In deze tentoonstellingscatalogus worden de verschillende perspectieven die door de conservatoren verbeeld zijn nader belicht door experts van het Herinneringscentrum en door gerenommeerde nationale en internationale wetenschappers en journalisten. Zij zoomen in op de vormgegeven herinneringen aan kamp Westerbork en geven hier extra context en betekenis aan. Daarnaast beschouwen zij het complexe geheel aan verschillende meningen en gevoelens.

Dit is een boek vol verhalen en evenzoveel verschillende zienswijzen, ondersteund door oud en nieuw beeld waaronder de foto’s van Breslauer en Sake Elzinga. Verhalen ingekleurd met de schilderijen en kunstwerken uit de tentoonstellingen, waaronder het kleurrijke knopenmonument van Jeroen Krabbé waaraan zoveel kinderen meewerkten. Het is een waardevol document dat verbindt en betekenis geeft aan het met elkaar herdenken. Het maakt duidelijk dat kamp Westerbork een plek van betekenis is en blijft ook voor nieuwe generaties.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493164253 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De herinnering aan Kamp Westerbork” te beoordelen