De hele misjpoge. De geschiedenis van de familie Goudeket

Auteur: Juliette Goudeket | Uitgever: Amphora Books

29,50

Met op de achtergrond de bewogen geschiedenis van Nederland volgt schrijfster Juliette Goudeket drie eeuwen het lief en leed van één familie. Ze duikt in de avonturen van de Rooie Rabbi die tijdens de Gouden Eeuw door de stad zwerft en die van een rijke achttiende-eeuwse koopman. Het gaat over een moord op kerstavond, een voddenman, een molen die onder verdachte omstandigheden afbrandt, twee paar tweelingen en hun avonturen, maar ook nicht Jet, die de boot naar Amerika neemt en daar een bekende Hollywood-actrice wordt en over het socialisme en ‘Goudal’, de succesvolle radiowinkels van Nico en zijn broers.

Alle feiten, data, en adressen komen uit archieven, politierapporten, kranten en kronieken van de betreffende tijd. De roman eindigt bewust op de vooravond van de Kristallnacht in Duitsland, omdat Goudeket het verhaal wil vertellen over hun levens, niet over hun vernietiging.

Juliette Goudeket (1973) woont afwisselend in Amsterdam en Zuid-Frankrijk. Ze studeerde psychologie en debuteerde met Ik zie je op de bloemenweide (2009), een roman over de vriendschap tussen negen vrouwen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789064461606 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

350

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-05-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De hele misjpoge. De geschiedenis van de familie Goudeket” te beoordelen