De heeren broerderkes van den moortelbak

250 jaar vrijmetselarij in West-Vlaanderen
Auteur: Dominiek Dendooven, Jeffrey Tyssens | Uitgever: ASP

25,00

Velen hebben gehoord over de vrijmetselarij, maar slechts weinigen kennen haar. Dat geldt zeker voor West-Vlaanderen, een provincie waar de katholieke Kerk erg lang dominant was. De loges stonden er centraal in een vrijzinnige tegencultuur die als geen andere hardnekkig en strijdbaar is gebleken.

De auteurs van dit boek tonen aan hoe uniek de West-Vlaamse vrijmetselarij was. Zo konden er door steun vanuit de loges lange tijd vrijzinnige scholen gedijen. Maar ook andere elementen hebben de ongewone geschiedenis van de West-Vlaamse vrijmetselarij gemarkeerd. De Eerste Wereldoorlog zorgde ervoor dat de enige Belgische oorlogsloge die nog op Belgisch territorium actief kon zijn, precies in De Panne arbeidde. En dan zijn er nog de intense contacten met Frankrijk die ervoor hebben gezorgd dat enkele West-Vlaamse vrouwen opmerkelijk vroeg als vrijmetselaar zouden worden ingewijd.

Dit boek gunt de lezer een blik achter de schermen van een boeiend maatschappelijk fenomeen. ‘De heeren broederkes van den moortelbak’ werd geschreven door eminente historici en geïllustreerd met tientallen nooit eerder gepubliceerde beelden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057184376 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

250 jaar vrijmetselarij in West-Vlaanderen

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-01-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De heeren broerderkes van den moortelbak” te beoordelen