De hardloper

Het leven van Jack Kooistra
Auteur: Klaas Jansma | Uitgever: Penn Communicatie

18,50

Tachtig jaar wordt Jack Kooistra op 1 maart 2010. Elke dag begint hij met een duurloop, elke avond brengt hij in zijn imposante oorlogsarchief door. Want het werk is nog niet af. Het komt nooit af. Jack Kooistra heeft een missie. De tienduizenden namen van oorlogsslachtoffers in zijn onuitputtelijke verzameling moeten hun plaats krijgen in het grote verhaal van de Tweede Wereldoorlog en ‘Indië’. Hij heeft al vier vuistdikke boeken geschreven. Het vijfde komt. Bij gezondheid.

Als kind al wist Jack dat hij een bijzondere opdracht had. Hij ontdekte zelf dat hij over een computergeheugen beschikte. Maar het woord computer bestond nog niet en het fenomeen was in de kring waar hij opgroeide onbekend.

Jack heeft een lange weg afgelegd voordat hij tot bloei kwam. Hij werd rechtbankverslaggever en nazispeurder. Het grensgebied tussen goed en kwaad was zijn dagelijkse wereld. Bekend werd hij door het opsporen en ontmaskeren van nazibeulen, die hun straf hadden ontlopen. ‘De Friese Wiesenthal’ werd hij genoemd. Zijn levensverhaal vertelde hij aan publicist Klaas Jansma, die het zonder opsmuk opschreef. Het is een boeiende geschiedenis van een bijzonder fenomeen geworden, vaak meeslepend als een roman.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789077948415 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven van Jack Kooistra

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-11-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De hardloper” te beoordelen