De H. Antonius Abtkerk in Scheveningen

Auteur: Bart Maltha | Uitgever: Uitgeverij Verloren

35,00

De Heilige Antonius Abtkerk is een uniek twintigste-eeuws monument in Scheveningen. Het exterieur is sober en zakelijk vormgegeven. Het interieur vormt, mede door zijn vele schitterende emailmozaieken en de in art-decostijl uitgevoerde glas-in-loodramen en het bronswerk, een verrassend gesamtkunstwerk. De auteur beschrijft aan de hand van archiefmateriaal en een groot aantal foto’s de ontstaansgeschiedenis van de kerk, de binding met Scheveningen, de kunsthistorische waarde en de onderliggende symboliek van het interieur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789087049799 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

21-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

1 beoordeling voor De H. Antonius Abtkerk in Scheveningen

 1. 5 van 5

  J.T. Ling

  Een fantastisch boek.

  Wij zijn vandaag in deze kerk geweest. Fotocamera in de aanslag 🙂
  Echter toen we de foto’s in dit boek zagen was het zoiets: tja … zonder statief, de juiste belichting, veel terugkomdagen voor het juist moment etc, kom ik niet in de buurt van de kwaliteit van deze foto’s.
  De tekst ik heb ik nu luchtig doorgebladerd, maar met de persoonlijke rondleiding van de heer Maltha, die we vandaag gehad hebben, in het achterhoofd, heb ik alle vertrouwen dat dit kwalitatief hoogstaand is. Mooi hoe verteld wordt hoe er een zichtbare lijn van kleine en grote voorwerpen door het verhaal van deze kerk lopen. Zonder deze noodzakelijke aaneenschakeling zou het verhaal uit elkaar zijn gevallen. In dit boek is dit allemaal terug te lezen In een keer achter elkaar zou een beetje veel zijn. Het is een “teruggrijpboek”. Fijn dat het daarom een goede harde kaft heeft. Het gebruikte papier om de tekst en foto’s op te drukken zijn van een degelijke kwaliteit zonder dat het stug aanvoelt. Het heeft de juiste “touch” En gelukkig ruikt het niet naar chemische print luchtjes.


Een beoordeling toevoegen