De Grote Oorlog

De canon van de Eerste Wereldoorlog, 1914-1918
Auteur: Martin Kraaijestein, Paul Schulten | Uitgever: Walburg Pers

31,99

Op 28 juni 1914 worden in Sarajevo de Oostenrijkse troonopvolger en zijn vrouw door een Bosnisch-Servische terrorist doodgeschoten. Ruim een maand later breekt de oorlog uit tussen Oostenrijk/Hongarije en Servië. Andere landen mengen zich in het conflict en de Eerste Wereldoorlog is een feit. Alle grootmachten van toen vochten mee, zoals Engeland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk-Hongarije, Rusland, de Verenigde Staten en Japan.

Tegen de algemene verwachting in zou de oorlog meer dan vier jaar duren. Rond de tien miljoen militairen sneuvelden op uiteenlopende plaatsen in de wereld. De meeste in de loopgraven aan het front in België en Frankrijk, maar er werd ook hard gevochten in Polen, Italië, Turkije, op de Balkan en in Afrika. Dit boek behandelt in woord en beeld 50 onderwerpen die het meest sprekend zijn voor deze ingrijpende periode.

Dat zijn uiteraard de grote veldslagen zoals die bijvoorbeeld werden geleverd bij Verdun, de Somme en aan het Oostfront. Maar ook thema’s als wapens, mijnenoorlog, spionage, propaganda, muiterij, het leven in de loopgraven, de positie van vrouwen, de oorlogsliteratuur en het thuisfront. Verder komen in ‘De Grote Oorlog’ de ingrijpende gevolgen aan de orde voor de buitenlandse en binnenlandse politiek van de deelnemende landen en de neutralen, waaronder Nederland. Volgens velen waren die gevolgen rechtstreeks verantwoordelijk voor de latere, nog catastrofalere Tweede Wereldoorlog en ook voor sommige ernstige conflicten in onze tijd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057309434 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De canon van de Eerste Wereldoorlog, 1914-1918

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-05-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Grote Oorlog” te beoordelen