De graveur

Auteur: Lisa Medved | Uitgever: Horizon

24,99

Historische thriller over Rubens, zijn graveur en een gestolen schat

Antwerpen, de jaren 1620. Antonia groeit op in de kunstwereld van haar vader Lucas Vorsterman, de graveur van de bekende schilder Rubens. Ze bekijkt met argusogen de rivaliteit en jaloezie tussen de kunstenaars, niet het minst tussen haar vader en Rubens. Haar leven in het huishouden van Rubens verandert drastisch als Vorsterman haar een geheim toevertrouwt.
Antwerpen, het heden. De Canadese kunsthistorica Charlotte doet onderzoek naar haar held, Rubens. Ze ontdekt een brief van Antonia over een gestolen schat van Rubens. In haar gevaarlijke zoektocht naar de schat is niets wat het lijkt.

Algemeen Dagblad
Recensie

Het is een bijzondere mix van geschiedenis, kunsthistorie en spanning. Knap gedaan.

Knack
Recensie

De Graveur is het meer dan geslaagde debuut van Lisa Medved (…) Het verhaal wordt langzaam en evenwichtig opgebouwd, met goed gedoseerde research, een prachtige sfeerschepping met doolhofachtige bibliotheken en vervallen begijnhoven, en veel onderhuidse spanning. De verhaallijnen over twee vrouwen die in een andere tijd maar op gelijkaardige wijze hun intellectuele weg in een door mannen gedomineerde wereld zoeken, vloeien naadloos in elkaar. De Graveur smaakt beslist naar meer.

Het Nieuwsblad
Recensie

Medved mixt feit en fictie op een intelligente manier en weeft een aantal Dan Brown-achtige plotelementen door het verhaal heen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464101799 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

480

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-02-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “De graveur” als eerste: