De Gouden Rots

Hoe op St. Eustatius wereldgeschiedenis werd geschreven
Auteur: Willem de Bruin | Uitgever: Uitgeverij Balans

23,99

Sint-Eustatius is vermoedelijk het onbekendste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is bijna niet voor te stellen dat het ooit de belangrijkste vrijhaven van het Caraïbisch gebied was, een kosmopolitisch trefpunt waar je alles kon kopen wat de wereld voortbracht. Het eiland dankte er de bijnaam de Golden Rock – de Gouden Rots – aan.

De roerige vrijhaven speelde een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis. Toen in 1775 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog uitbrak, voorzagen de kooplieden op Sint-Eustatius de opstandige Amerikaanse kolonisten van wapens en leverden zo een belangrijke bijdrage aan hun uiteindelijke overwinning. En nadat Sint-Eustatius ook nog een saluut liet brengen aan een opstandig oorlogsschip, werd dat door de Amerikanen beschouwd als eerste erkenning van hun onafhankelijkheid. Het verloop van deze geschiedenis luidde zelfs het einde in van de Republiek der Verenigde Nederlanden.

In dit boek vertelt Willem de Bruin het fascinerende verhaal van hoe een nietig eilandje een sleutelrol in de wereldgeschiedenis kreeg toebedeeld.

Willem de Bruin (1951) is schrijver en was journalist bij de Volkskrant. Eerder publiceerde hij Je moet hier zijn geweest en De koningin van Paraguay (2017).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463820103 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe op St. Eustatius wereldgeschiedenis werd geschreven

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

23-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor De Gouden Rots

  1. 5 van 5

    GrandHistories

    Een mooi geschreven verhaal over de geschiedenis van het eiland. Een combinatie van persoonlijke verhalen en eilandgeschiedenis.


Een beoordeling toevoegen