De Gottschalls

Een familiegeschiedenis, 1700-1950
Auteur: Lizette Eijsbouts | Uitgever: Murrow

23,99

Het aangrijpende verhaal van een Joodse familie uit Klein-Gerau

De Gottschalls is het verhaal van een Joodse familie die al sinds de achttiende eeuw in Klein-Gerau, een dorpje onder Frankfurt woonde. De Gottschalls behoorden tot de ‘Landjuden van Hessen’. Ze waren middenstanders met een kleine worstfabriek en een winkeltje aan huis.

Eeuwenlang hoort de familie thuis in dat kleine dorp van zeshonderd inwoners. De Gottschalls geven kleur aan de dorpsgemeenschap, delen lief en leed. Maar als Hitler in 1933 aan de macht komt, verandert hun rustige dorpsleven in een nachtmerrie. Zoons Herbert en Arthur vluchten en zetten een nieuwe worstfabriek op in Amsterdam. Na Rijkskristalnacht in 1938 proberen ook hun ouders te vluchten, maar de Nederlandse overheid houdt gezinshereniging tegen.

In De Gottschalls reconstrueert Lizette Eijsbouts op aangrijpende wijze haar familieverhaal en verweeft dit met de geschiedenis van het antisemitisme en nationalisme in Duitsland. Het is een verhaal over uitsluiting en racisme, dat toont wat er met een leven kan gebeuren als je door een politiek bewind als ongewenste vreemdeling wordt gezien.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048871629 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een familiegeschiedenis, 1700-1950

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

01-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Gottschalls” te beoordelen