De geuzendochter

De legende van Kiste Trui en de slag van de Mokerhei
Auteur: Lidy Nicolasen | Uitgever: Balans

22,99

In het dorp Mook staat een oud huis, dat de naam ‘Die swaere noodt’ draagt. De zware nood, een overblijfsel uit de Tachtigjarige Oorlog, toen tijdens de Slag op de Mookerheide in 1574 twee legers tegenover elkaar stonden, na een wedloop aan weerszijden van de Maas. De Spanjaarden aan de ene kant, de opstandige Geuzen, onder leiding van Hendrik en Lodewijk – de broers van Willem van Oranje – aan de andere kant.

Wat is er gebeurd waardoor dit huis deze naam draagt? En wat is de achtergrond van de legendarische Kiste Trui, die jarenlang over de hei zou hebben gezworven, op zoek naar een legerkist met kostbaarheden, die door de broers van Willem van Oranje voorafgaand aan de strijd zou zijn begraven?

In De geuzendochter kruipt Lidy Nicolasen, die opgroeide in de buurt van Mook, in de huid van deze even legendarische als tragische historische figuur. Op meesterlijke wijze verweeft ze de legende van Kiste Trui met de gebeurtenissen die voorafgingen aan de slag op de Mookerheide, de slepende godsdiensttwisten en de ongelijke sociale verhoudingen in de zestiende eeuw.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460031755 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De legende van Kiste Trui en de slag van de Mokerhei

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-04-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De geuzendochter” te beoordelen

Andere suggesties…