De geur van hooi

Auteur: Tialda Hoogeveen | Uitgever: Thomas Rap

23,99

Melken, hooien, inkuilen, grasmaaien – ogenschijnlijk is er op het boerenbedrijf door de eeuwen heen weinig veranderd. In De geur van hooi vertelt journalist Tialda Hoogeveen aan de hand van het levensverhaal van Friese veeboer Siebe Peenstra (1923–2019) over de grote ontwikkelingen in de landbouw van de twintigste eeuw. Aan de hand van één boerenleven laat Hoogeveen zien hoe zowel het ambacht als het boerenleven ingrijpend veranderden door de intrede van de melkmachine, de tractor en de intensivering van de landbouw. Niet alleen het boerenleven speelt een hoofdrol in het boek, het ingrijpend gewijzigde landschap komt ook onvermijdelijk aan bod. De herkenbare geluiden van destijds, het roepen van de grutto, tureluur en kievit, zijn nagenoeg uitgewist. De geur van hooi is een prachtig portret van een boerenleven, en daarmee van een eeuw boerengeschiedenis.

Als freelance journaliste schreef Tialda Hoogeveen al meerdere levensverhalen. Zij werkt onder meer voor Gooi- en Eemlander, Natuurmonumenten en Roots.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789400405769 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-05-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De geur van hooi

  1. 5 van 5

    Atze Hoogenbosch

    Een belangrijk boek! Tialda Hoogeveen beschrijft op een heldere en soepele wijze een belangrijke periode in onze landbouw industrie. Het is de periode die de opmaat werd naar de huidige vastgelopen schaalvergroting in de landbouw. Het boek geeft een goed inzicht hoe de landbouw industrie, soms tegen wil en dank van boeren, de afgelopen decennia onder druk van politiek, bank en industrie tegen en over de grenzen van biodiversiteit, landschapsbeheer en klimaat is aangelopen.


Een beoordeling toevoegen