De gereformeerde kathedraal 1923-2012

Koepelkerk Leeuwarden
Auteur: Arjen Bakker | Uitgever: Mijnbestseller.nl

20,51

De Koepelkerk in Leeuwarden is sinds 1923 één van de mooiste en bekendste gereformeerde kerkgebouwen van Nederland. Journalist Arjen Bakker dook in de negentigjarige geschiedenis en portretteerde `de gereformeerde kathedraal en zijn bezoekers.

De Gereformeerde Kerk van Leeuwarden groeide aan het begin van de twintigste eeuw als kool: er was een derde kerkgebouw nodig! Dankzij gulle giften van de gelovigen kon in 1923 de Koepelkerk in gebruik worden genomen. Het gebouw, door architect Tjeerd Kuipers geheel ontworpen naar de ideeën van Abraham Kuyper, zou een van de mooiste en bekendste Gereformeerde kerken van het land worden.

In 2013 bestaat de Koepelkerk negentig jaar. `De gereformeerde kathedraal beschrijft de roemruchte geschiedenis van het gebouw en zijn bezoekers. De auteur dook daarvoor in de archieven en sprak met tientallen (oud-)gemeenteleden.

Het boek behandelt onder meer de aanloop naar de bouw, het ontwerp en daarbij gebruikte symboliek en het gemeenteleven door de jaren heen. Daarnaast zijn veertien portretinterviews met gemeenteleden opgenomen.

Auteur Arjen Bakker (Terschelling, 1980) is journalist. Hij heeft een taalbureau dat particulieren en bedrijven bijstaat met oplossingen voor hun taal- en tekstproblemen. Ervaring deed hij daarvoor op als verslaggever en (chef)redacteur bij het Friesch Dagblad. Hij schrijft voor media, kijkt belangrijke teksten kritisch na en werkt aan eigen publicaties.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461936448 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Koepelkerk Leeuwarden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

06-04-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De gereformeerde kathedraal 1923-2012” te beoordelen