De genen van de kunstverzamelaar

50 collecties in de familie
Auteur: Jacob Six | Uitgever: De Kunst

45,00

In ‘De genen van de kunstverzamelaar’ geeft auteur Jacob Six een opsomming van de tientallen kunstcollecties van zijn familie. Een gedeelte is nog altijd particulier bezit van familieleden, vele andere delen zijn pronkstukken van internationale musea.
Wereldbekend is de verzameling zeventiende-eeuwse familieportretten waaronder belangrijke werken door Rembrandt en Frans Hals.
Van een geheel andere orde is bijvoorbeeld de verzameling anatomische preparaten van Gerardus Vrolik die nu de kern vormt van de museumcollectie van het AMC.
Zo zijn ruim veertig hoofdstukken gewijd aan verzamelingen van o.a. porselein, glas, juwelen, zilver, geborduurde bruidsjurken, wapens, militaire voertuigen, het kamertoneel van Hieronymus van Slingelandt.

Deze rijk geïllustreerde uitgave geeft aandacht aan de avonturen en levensomstandigheden van verzamelaars gedurende 500 jaar. Daarmee geeft dit boek een intieme kijk op de familiegeschiedenis, die kan worden beschouwd als een Hollandse variant van Downton Abbey. Er is een synthese ontstaan van de kunstgeschiedenis en de sociale geschiedenis van de in Nederland maar zo zelden beschreven elite van weleer.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462630192 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

50 collecties in de familie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-05-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De genen van de kunstverzamelaar” te beoordelen