De gedrevene

Joop den Uyl 1919-1987
Auteur: Dik Verkuil | Uitgever: Nieuw Amsterdam

34,99

Geen Nederlandse regeringsleider was zo vastbesloten zijn land maatschappelijk te hervormen als Joop den Uyl. Hij bruiste van de plannen, had briljante bondgenoten en leek economisch het tij mee te hebben. Maar de euforie duurde nog geen half jaar; toen sloeg de oliecrisis toe. De rest van zijn premierschap moest Den Uyl de ene na de andere onverwachte crisis bezweren, van kapingen en gijzelingen tot de Lockheed-affaire, en dit alles tegen de achtergrond van een wereldwijde recessie.

Dik Verkuil laat in deze meeslepende biografie zien hoe Den Uyl zich van een gedreven en sociaal onhandige intellectueel ontwikkelde tot een charismatisch leider, die vergeefs tegen de stroom oproeide.

Dik Verkuil is eindredacteur nieuws bij de NOS en schreef tientallen boeken en katerns voor het geschiedenisonderwijs. Als historicus schreef hij boeken en artikelen over GroenLinks, het CDA, Teletekst, de Radionieuwsdienst ANP en Jacques de Kadt, de schrijver en denker die Den Uyl op het spoor van het socialisme zette.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046825648 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Joop den Uyl 1919-1987

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

464

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-08-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De gedrevene” te beoordelen