De Franken en het christendom (500-850)

Een rechte lijn
Auteur: Pierre Trouillez | Uitgever: Omniboek

26,50

In ‘De Franken en het christendom’ vertelt priester en auteur Pierre Trouillez het verhaal van de Frankische Kerk in de vroege middeleeuwen.

De wereld van de Frankische kerk heeft tot vandaag dikwijls te lijden onder een negatieve perceptie: langharige Merovingers zaaiden ruzie en geweld. De culturele wereld zat op een roetsjbaan van verval en verloedering. Het christendom werd besmet door heidense gewoonten…

In ‘De Franken en het christendom’ toont Pierre Trouillez de historische werkelijkheid zo correct mogelijk: de minpunten van de Frankische kerk worden niet verdoezeld, maar tegelijk doet hij recht aan de positieve bijdrage tot het religieuze en culturele leven.

In het boek maakt men kennis met een bonte groep figuren en een aantal verrassende historische wendingen, met stukjes schandaalkroniek en bladzijden over volhardende inzet voor de authentieke geloofsbeleving. Het meest verrassende is wellicht dat men vanaf Clovis tot de Karolingische tijd een rechtstreekse lijn kan trekken naar de bewustwording van het Europese gevoel. Als men Karel de Grote de ‘Vader van Europa’ kan noemen, dan moet men eraan toevoegen dat de Frankische kerk de voorwaarden voor deze eretitel heeft geschapen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401908474 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een rechte lijn

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-05-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Franken en het christendom (500-850)” te beoordelen