De erfenis van 1947

Geboorte en toekomst van de huidige wereldordening
Auteur: Luk Van Langenhove, Yannis Skalli-Housseini | Uitgever: ASP - Academic and Scientific Publishers

35,00

Dit boek vertelt het verhaal van 1947, een vergeten scharnierjaar waarin zich een wereldordening kristalliseerde die gedurende decennia onze wereldpolitiek zou bepalen. Gebruik makend van uiteenlopende historische bronnen, waaronder memoires van de belangrijkste protagonisten, dagboeken van burgers, krantenverslagen en vrijgegeven CIA-documenten, brengen de auteurs een meeslepend relaas van een ongelooflijk boeiend jaar.

Ze volgen daarbij het ritme van de seizoenen, want niet alleen de handelingen van leiders en burgers bepaalden het lot van 1947. Ook de weersomstandigheden in Europa speelden een belangrijke rol. De wereld van 1947 reikt een aantal inzichten aan om de turbulente wereld van vandaag beter te begrijpen. Dit boek presenteert dus een terugblik om vooruit te kunnen kijken. Anders gezegd, wat blijft er nog over van de erfenis van 1947?

*****

‘Een overrompelende kroniek over twaalf maanden die intussen haast vergeten zijn, maar waarin de geschiedenis een nieuwe bedding vond.’ (Hendrik Vos, Professor politicologie, columnist voor De Standaard en auteur van ‘Dit is Europa’)

‘Geschiedenis voor het grote publiek. Een meeslepend verhaal dat aantoont hoe de keuzes die in 1947 gemaakt werden,
ook vandaag nog de wereldpolitiek bepalen.’ (Sven Biscop, Professor internationale politiek en auteur van ‘Hoe de grootmachten de koers van de wereldpolitiek bepalen’)

‘Een boeiende en erudiete kijk op een scharniermoment uit de recente geschiedenis. Door dit boek treedt het bewogen jaar 1947 uit de schaduw van de Tweede Wereldoorlog.’ (Guy Vanthemsche, Professor Emeritus hedendaagse geschiedenis en (co)auteur van ‘Koloniaal Congo’ en ‘Een geschiedenis van België

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461174147 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geboorte en toekomst van de huidige wereldordening

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

488

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De erfenis van 1947” te beoordelen