De Eckhardts

Een uitvindersfamilie in Nederland en Engeland, 1670?1830
Auteur: Karel Davids | Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam

24,50

De kleurrijke geschiedenis van een familie van uitvinders die in Nederland en Engeland actief was. Vernuftig, veelzijdig, transnationaal.

De familie Eckhardt heeft tientallen uitvindingen op haar naam staan: een rollende parallelliniaal, een metronoom, een textielpers, een uitschuifbare kandelaar, een windas, een baggermolen, een hellend scheprad, een energiezuinig fornuis.

De Eckhardts bewogen zich gemakkelijk over grenzen heen: ze hebben aan beide kanten van de Noordzee gewoond en gewerkt. Ruim anderhalve eeuw lang hebben ze een significante bijdrage geleverd aan de technologische ontwikkeling van hun tijd – en dat in een periode die niet bekend staat als een gouden eeuw: 1670-1830.

Dit boek vertelt de kleurrijke geschiedenis van de Eckhardts en hun vele uitvindingen: de successen die ze behaalden, de steun die ze kregen van hogerhand, de hardnekkige tegenwerking die ze ondervonden van concurrenten en sceptici, de politieke, economische en sociaal-culturele omgeving waarin ze in Nederland en Engeland opereerden. Hoe is het toch mogelijk dat de Eckhardts tot dusver vrijwel onbekend zijn?

Karel Davids is hoogleraar Economische en sociale geschiedenis aan de Vrije Universiteit. Hij interesseert zich voor wereldgeschiedenis, maritieme geschiedenis, techniekgeschiedenis en geschiedenis van de relaties tussen mensen en dieren vanaf 1500 tot heden. Samen met Marjolein ’t Hart verzorgde hij de redactie van De wereld en Nederland (2011).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024439287 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een uitvindersfamilie in Nederland en Engeland, 1670?1830

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

10-03-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “De Eckhardts” als eerste: