De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog

Der liebe Gefallene
Auteur: Jurgen Van den Plas | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Ruim vier miljoen Duitse soldaten kwamen in de Tweede Wereldoorlog om het leven. In veel katholieke streken – vooral Beieren en Opperoostenrijk – werden zij na hun vaak zinloze dood herdacht met een bidprent of doodsprentje.

Deze prentjes, die na de afscheidsdienst werden meegegeven aan familie en kennissen, bieden op een erg persoonlijke manier een schat aan informatie. De auteur, die journalistiek studeerde in Antwerpen en Gelsenkirchen, legde zich jarenlang toe op deze bijzondere tijdsdocumenten en schreef er dit uniek en rijkelijk geïllustreerd boek over. Via een collectie van ruim 700 bidprenten, representatief voor elk stadium van de oorlog, wordt er een nieuw licht geworpen op de Duitse soldaat.

Hoe oud waren zij, welke jaargangen zijn onder de slachtoffers het meest of het minst vertegenwoordigd en waarom, uit welke landen en streken kwamen zij en bij welke offensieven zijn ze gesneuveld? Welke onderscheidingen werden het meest uitgereikt, hoe frequent kwamen twee, drie of zelfs meer zonen uit eenzelfde familie om het leven. En kan er ook iets gezegd worden over het totaal aantal manschappen dat in de oorlog het leven verloor?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461538468 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Der liebe Gefallene

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-12-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog” te beoordelen